Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

'Sen benim kim olduğumu biliyor musun?'

Son günlerde 'Bodrum'da tatil yapılmaz' cümlesini sıkça duyuyorum. Gündüz plaj, akşam yemek, gece gezmesi, sabah mantı derken dinlenmeye fırsat kalmamasından şikayetçi herkes. Halbuki Bodrum'da sakince ve çok güzel tatil yapılabilir. Bu tamamen kişinin ne istediği ve tatilden ne anladığıyla ilgili bir durum. Mesela böyle söyleyenlere, 'Hiç Kızılağaç'ta denize girdiniz mi?' diye sorduğumda, oranın neresi olduğuyla ilgili fikirlerinin olmadığını görüyorum.
Bodrum'da dinlenmek hiç zor değil, hatta Bodrum yalınlaşabilmek ve yeni projelere başlayabilmek için müthiş bir kafa toplama yeri.

EL EMEĞİ GÖZ NURU
Tasarım Vakfı tarafından hayata geçirilen Bodrum Tasarım Köyü, yaratıcı ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. 7 dönümlük bir arazi üzerine kurulan tasarım köyü, ünlü tasarımcılar eşliğinde gerçekleşen yaratıcı atölye çalışmalarıyla dikkat çekiyor. En ilginç çalışmalardan biri; yiyecek ve cam

TASARIMI ÜZERİNEYDİ.
Birçok yarışmaya da ev sahipliği yapacak olan bu el emeği göz nuru köy; farklılık arayan yaratıcı kişiler için çok uygun.

DONDURMA KUYRUĞU
Sıcak hava demek, dondurma demek. Türkbükü sahilinde 25 bin top dondurma yemek isteyeceğiniz bir yer var! Önündeki kuyruğu görünce yemekten vazgeçebilirsiniz ama biraz sabrederseniz muhteşem mandalinalı ya da erikli dondurmanın tadına bakabilirsiniz. Değişik tatlar seviyorsanız, keçiboynuzlu ya da hurmalı dondurmayı denemeden dönmeyin derim. Doğal Dondurma'nın müdavimleri arasında Erdal Özyağcılar ve Deniz Berdan gibi ünlü isimler de var.

EGO SAVAŞLARI
Bodrum'da son günlerde yan masada, yan arabada, yan teknede sürekli 'Sen benim kim olduğumu biliyor musun?' bağrışmaları duyuyorum. 'Sen benim babamın kim olduğunu biliyor musun, nasıl bu tekneyi oraya almazsın?', 'Ben kimin eşiyim sen biliyor musun, o yeri nasıl bana vermezsin?', 'Neden ben en önde oturmuyorum?..' İşletmecilere gerçekten üzülüyorum; iyi yetiştirilememiş bu insanları idare etmek gerçekten zor. Hayattaki tek başarısı birinin oğlu ya da eşi olmak olan bu kişilerden artık sadece mekan sahipleri değil, herkes sıkıldı. Ego savaşını bir kenara bırakıp yedi sülalenizi de ortaya döktüyseniz, şimdi Bodrum'dan ayrılabilirsiniz.

YARATICI ŞAPKA
Hava 40 dereceyi gösterirken, deniz ya da havuz dışında sokağa çıktığımızda da güneşten nasıl korunacağımızı bulmamız gerek. Şemsiyeyle sokağa çıkmak artık çok demode. Çinli bir firma, sıcaktan korunmamız için çok yaratıcı bir şapka geliştirmiş. Üstelik bu şapkayla rahatça yiyip içiliyor. Ürünün Türkiye'ye gelmesini merakla bekliyoruz.

ERAKALIN'IN YONTULARI
Ünlü yönetmen Ülkü Erakalın'ın ahşap yontu sanatçısı oğlu Devrim Erakalın'ın oyma eserleri, İtalya'dan sonra Bodrum Dibeklihan Sanat Köyü'nde sanatseverlerle buluştu. Ahşap oymacılığı zahmetli bir iş; eserler birkaç ay veya yılda tamamlanıyor. Serginin en dikkat çeken eserlerinden Fatih Sultan Mehmet figürü, 3.5 ayda tamamlanmış. Erakalın'ın çalışmaları; müzelerde, yerli-yabancı devlet başkanlarında, bakanlarda ve koleksiyonerlerde bulunuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA